Rite of Passage


We organiseren na een succesvol ‘Vader en Zoon weekend in de Natuur’. Weer een nieuw weekend in samenwerking met ‘Rite of passage’, ‘Koningshart’ en ‘Vader en zoon weekend’ . Een weekend waar je dichter bij elkaar komt.

Van Jongen naar Man

Het gaat om een weekend voor jongens tussen de 14-18 jaar en hun vader (of andere mannelijke begeleider). De overgang van jongen naar jonge man staat hierbij centraal. Dit weekend is een bijzonder samenzijn met mannen onder elkaar en maakt een diepe en blijvende indruk. Zowel voor de jongens als ook voor de vaders.

Voor vaders die worstelen met vragen als…

> Hoe kan ik beter in contact komen met mijn zoon en hoe krijg ik een sterkere band?

> Hoe kan ik mijn zoon ondersteunen op zijn pad naar volwassenheid?

Het weekend geeft je ruimte en inspiratie om stil te staan bij de vraag hoe je als vader (figuur) aanwezig en beschikbaar kunt zijn voor je zoon. Hoe doe je dit, wat is de waarde hiervan en hoe heb je als vader dit zelf ervaren? 

Dit gaf een vader ons terug “Het mooiste wat ik tot nu toe beleefd heb in de relatie met mijn zoon!”

Voor zonen…

Die zoekende zijn in de uitdagingen die de overgang naar volwassenheid met zich meebrengt. Man zijn, hoe doe je dat? Vind je het leuk om uitgedaagd te worden, om in jouw kracht te staan? Om samen te zijn met mannen en jongens van jouw leeftijd en ook verhalen van anderen te horen? Lukt het jou om te doen wat jij leuk vindt?

In het weekend zullen er rituelen worden gedaan met als doel jou te ondersteunen op jouw pad naar volwassenheid. Ook zal de relatie met jou vader(-figuur) zich verder verdiepen. Je ontmoet andere mannen en zonen die het pad ook gaan lopen of al een stuk op weg zijn. 

”Leer van degene die jou zijn voorgegaan zodat je kan leren van hun lessen en dat je andere keuzes kan maken”

Enkele reacties van zonen na het vorige weekend: 

“Gaaf – Uitdagend – Groepsgevoel” 

“Ik zou het zo nog een keer doen”

“Mijn vader en ik begrijpen elkaar nu beter”

Visie en werkwijze

Het weekend wordt vorm gegeven op basis van het Rites of Passage concept wat door Arne Rubinstein (Australië) nieuw leven is ingeblazen. Het idee van een overgangsritueel van jongen naar volwassen man is grotendeels verdwenen uit onze moderne westerse maatschappij. Al duizenden jaren werden en worden er echter in culturen over de hele wereld ceremonies gehouden om jongeren te ondersteunen in hun groei tot volwassene. 

> Er is plek voor 12 vader-zoon koppels.

> We zullen samen zijn van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, in de natuur, zonder mobiel of besef van tijd. Het vuur is aanwezig, verhalen zullen worden gedeeld, er zal worden gelachen en we zullen samen speciale dingen doen! Zowel individueel als in groepsverband.

> Het programma wordt geleid door een groep mannen, die allemaal  ervaringen hebben en/of verbonden zijn met dit werk. Dit om een stevige en veilige groep te kunnen vormen. 

> Ook zullen Young Returning Men aanwezig zijn tijdens dit weekend, jonge mannen die eerder hebben deelgenomen en nu met hun ervaring extra ondersteuning kunnen bieden. 

Data

  • 17-19 september 2021, Vader en Zoon initiatieweekend: Stap van de Held

Neem contact op voor meer informatie en/of een plek te reserveren voor jou en jouw zoon:

Maarten de Vos 0649289139